Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині СБУ затримала бойовика спецпідрозділу «ДНР»


Служба безпеки України затримала поблизу міста Волноваха Донецької області заступника командира спецпідрозділу «внутрішніх справ «ДНР» – так званого «батальйону «Беркут», повідомляє прес-служба відомства.

«Встановлено, що громадянин України на прізвисько «Альф» у травні очолив незаконне воєнізоване формування, до якого особисто відбирав бійців з числа місцевого криміналітету та колишніх співробітників підрозділів спецпризначення правоохоронних органів. Бойовики виконували спеціальні завдання із виявлення груп спецпризначення сил АТО, збирали розвіддані в районі донецького аеропорту та передавали точні координати українських військових для завдання по них артилерійських ударів», – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що затриманий відомий у регіоні своїм злочинним минулим – притягався до кримінальної відповідальності за тяжкі злочини.

«Перебуваючи у Донецьку, банда виконувала функції «фіскального органу» – збирала «податки» з місцевих бізнесменів. Бандити захоплювали підприємців за нібито «антиноворосівську» пропаганду, передавали їх до так званої «військової прокуратури «ДНР», а майно бізнесменів ділили між собою», – інформують у СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 258 Кримінального кодексу України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи їх використання.

Тривають оперативно-слідчі дії.

XS
SM
MD
LG