Доступність посилання

ТОП новини

Гелетей: якби не Іловайськ і Савур-Могила, російські війська були б у Харкові


Валерій Гелетей
Валерій Гелетей

Саме трагедія під Іловайськом зупинила російські війська, які планували за три дні повністю захопити Донецьку і Луганську області, заявив міністр оборони України Валерій Гелетей.

«Якби не Іловайськ і Савур-Могила, російські війська були б уже в Харкові. У них була мета за три дні захопити Донецьку й Луганську області», – зауважує міністр.

За словами Гелетея, він дуже обережно коментує все, що стосується розслідування у справі Іловайська. За його словами, «те, що насправді відбувалось в Іловайську, знає кілька людей всього». Наразі, додає міністр, усі матеріалі вивчаються, і він уже знає імена командирів, які «поводили себе не так, як мали б».

Окрім розслідування в справі Іловайська, під гриф «таємно» підпадає також тема переговорів із європейськими партнерами щодо зброї і домовленостей, які зараз ведуться між Україною, Росією та бойовими угрупованнями «ДНР» та «ЛНР».

«Я дуже акуратно говорю про такі речі, щоб наша розмова не нашкодила домовленостям, які є зараз і далі ведуться», – додає Гелетей.

Усередині серпня українські підрозділи і бійці добровольчих батальйонів потрапили в оточення під Іловайськом. Точна кількість загиблих і взятих у полон наразі не відома. Міністр оборони повідомив, що на сьогодні йдеться про 108 загиблих солдатів.

XS
SM
MD
LG