Доступність посилання

ТОП новини

МЗС про загибель представника Червоного Хреста у Донецьку: «цьому теракту немає виправдання»


Уламки після обстрілу офісу Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку, 2 жовтня 2014 року
Уламки після обстрілу офісу Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку, 2 жовтня 2014 року

Ситуація із загибеллю представника Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку перебуває в одній площині із взяттям бойовиками у заручники співробітників ОБСЄ, заявляють у Міністерстві закордонних справ України. Як наголосили у відомстві, так само цей випадок спрямований на залякування представників міжнародних організацій, які допомагають повернути мир та спокій на Донбас.

«Цьому терористичному акту немає жодного виправдання. Бандити і терористи у нелюдський спосіб насмілилися підняти зброю проти тих, хто прибув на Донбас із гуманітарною місією – допомагати людям», – йдеться в заяві МЗС.

У міністерстві висловили співчуття з приводу загибелі працівника міжнародної організації і наголосили, що причетні до цього злочину особи й організації повинні бути притягнуті до відповідальності згідно з нормами національного і міжнародного законодавства.

2 жовтня Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив, що один з його працівників загинув у Донецьку через артилерійський обстріл.

Місцевий рятувальник Андрій Лівченко сказав AFP, що 2 жовтня співробітник Червоного Хреста загинув під час обстрілу офісу цієї організації у Донецьку.

Наразі Донецьк контролюють проросійські сепаратисти і, за повідомленням так званого «міністерства оборони» угруповання «ДНР», загиблий працівник Червоного Хреста був швейцарцем.

У Донецьку загинув працівник Червоного хреста
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

XS
SM
MD
LG