Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко готовий надіслати білорусів до зони конфлікту на Донбасі


Президент Білорусі Олександр Лукашенко
Президент Білорусі Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про готовність надіслати військових своєї країни як миротворців до зони конфлікту на Донбасі. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «Євроньюз».

«Якщо треба, а це для мене дуже небезпечна і страшна річ, якщо є недовіра Росії до Заходу і Заходу до Росії, Америки до Росії і Росії до Америки, і є недовіра сторін конфлікту, то я готовий був би використовувати і свої збройні сили для того, щоб розвести ці сторони», – відзначив Лукашенко у розміщеному на сайті телеканалу фрагменті розмови.

Повністю інтерв’ю президента Білорусі з’явиться в ефірі «Євроньюз» сьогодні увечері.

19 вересня учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG