Доступність посилання

ТОП новини

Голова ПАРЄ обурена боями на Донбасі і шокована загибеллю представника Червоного Хреста


Анн Брассер
Анн Брассер

Обурення продовженням бойових дій, незважаючи на режим припинення вогню в Україні, висловила голова Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер.

«Два дні тому, під час наших дебатів щодо нинішніх подій ПАРЄ закликала всі сторони конфлікту припинити вогонь і насилля. Ми висунули вимогу, щоб усі вбивства на інші порушення прав людини стали предметом поглибленого, незалежного й ефективного розслідування і щоб всі винні постали перед судом», – заявила вона.

Голова ПАРЄ сьогодні знову закликала: «Мир є необхідним і саме мир є єдиним способом переходу до поваги до людських прав і, врешті-решт, – до примирення».

Анн Брассер також додала, що «глибоко шокована й засмучена трагічною смертю одного з представників Міжнародного комітету Червоного Хреста» у Донецьку.

Вчора Парламентська асамблея ради Європи ухвалила моніторингову резолюцію, в якій вимагає від Росії вивести свої війська з України і припинити підтримку бойовиків.

«Росія забезпечує підтримку озброєним повстанцям на сході України, включаючи пряме військове втручання в конфлікт, про яке повідомляється», – йдеться в резолюції.

У документі ПАРЄ також закликає Росію «припинити надання будь-якої військової підтримки повстанцям, а також відкликати свої війська зі сходу України, а також від її кордонів».

Асамблея в резолюції також підкреслила незаконність анексії Криму Росією і закликала повернути півострів до складу України.

XS
SM
MD
LG