Доступність посилання

ТОП новини

Завдяки проекту «Мистецтво, що рятує» пораненим на сході зібрали вже 5 мільйонів гривень


У рамках проекту «Мистецтво, що рятує» відкрилася доброчинна виставка творів сучасних українських художників. Митці пожертвували свої роботи для допомоги пораненим бійцям АТО, які перебувають на лікуванні у Головному військовому клінічному госпіталі.

«Вчора, коли ми зробили таке закрите відкриття цього проекту, без преси, зібравшись з людьми, які хотіли через призму мистецтва допомогти бійцям, ми зібрали близько 5 мільйонів гривень. Дві третини робіт було зарезервовано», – каже генеральний директор «Мистецького арсеналу» Наталія Заболотна.

Вартість картин коливалась від 8-10 тисяч гривень і сягала 1 мільйона 180 тисяч гривень. Втім, за словами організаторів, відвідувачі жертвували суми у шість разів більші від заявлених у каталозі.

Окрім 50 картин, в експозиції представлені 50 фотографій поранених бійців, поруч з якими є інформація про кожного з них: прізвище й ім’я, де був поранений, якої допомоги потребує і номер рахунку, на який відвідувачі виставки можуть надсилати кошти.

Під час підготовки проекту, один з героїв виставки помер, так і не дочекавшись необхідної допомоги. Натомість уже під час відкриття волонтери попросили організаторів долучити ще двох поранених, наголосивши, що допомоги небайдужих бійці потребують негайно.

Проект «Мистецтво, що рятує» триватиме в Мистецькому Арсеналі з 3 по 12 жовтня.

XS
SM
MD
LG