Доступність посилання

ТОП новини

Сергеєв: звинувачення Росії щодо України – «брехня»


Сергеєв: звинувачення Росії щодо України – «брехня»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:23 0:00

Звинувачення Росії на адресу України щодо масових вбивств на Донбасі – «очевидна брехня». Про це заявив постійний представник України в ООН Юрій Сергеєв.

«Російська сторона рішуче звинувачує українських військових у масових вбивствах і геноциді проти російськомовних. Такі заяви є очевидною брехнею машини російської пропаганди, яка з часу оголошення режиму припинення вогню, якого чітко дотримується українська сторона. Ці заяви мають скомпрометувати українську владу, армію та Нацгвардію в очах Європи та світової спільноти», – зазначив Сергеєв.

У п’ятницю під час виступу в ОБСЄ спікер Державної думи Росії Сергій Наришкін заявив, що в Україні чиняться «злочини проти людяності» і винні у цьому мають відповідати перед трибуналом.

За повідомленням російських ЗМІ, «фахівці ОБСЄ» підтвердили наявність двох масових поховань побіля Донецька, у яких було виявлено понад 400 тіл.

Але 1 жовтня в ОБСЄ заявили, що чоловік, який зробив цю заяву, латвійський політичний активіст Айнарс Ґраудінс, не є членом моніторингової місії ОБСЄ і взагалі не має ніякого стосунку до ОБСЄ.

Заяви Ґраудінса про масові поховання не були підтверджені іншими джерелами.

На цю ж тему:

Брехню ЗМІ Росії і Лаврова спростовують вже самі сепаратисти

Таємний експерт, який заявляє про звірства на Донбасі

XS
SM
MD
LG