Доступність посилання

ТОП новини

США закликають гарантувати захист працівників Червоного Хреста на сході України


Офіс Червоного Хреста після обстрілів у Донецьку
Офіс Червоного Хреста після обстрілів у Донецьку

США закликають сторони збройного протистояння на сході України поважати зусилля Міжнародного Комітету Червоного Хреста з надання допомоги цивільному населенню. Про це йдеться в заяві речниці Ради національної безпеки США Кейтлін Гейден.

США засуджують вбивство співробітника Червоного Хреста Лорана Дю Паск`є під час обстрілів у Донецьку 2 жовтня, а також висловлюють співчуття сім`ї, рідним та колегам загиблого.

«Ми наполегливо закликаємо всі сторони конфлікту поважати міжнародне гуманітарне право та гарантувати захист цього права для МКЧХ та інших гуманітарних організацій, котрі забезпечують неупереджену та дуже необхідну допомогу цивільному населенню в Україні так само, як і в багатьох інших конфліктах по всьому світу», − сказано в повідомленні.

Також США закликають забезпечити захист цивільного населення та притягнути до відповідальності тих, хто займається нерозбірливим застосуванням сили. В заяві висловлюється вдячність Червоному Хресту та іншим гуманітарним організаціям в світі, які ризикують, щоб полегшити страждання людей під час війни.

2 жовтня внаслідок обстрілу центральних районів міста від осколкових поранень загинув 36-річний співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста, громадянин Швейцарії.

XS
SM
MD
LG