Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці пройшли маршем на підтримку Надії Савченко


Дніпропетровці пройшли маршем на підтримку Надії Савченко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

У Дніпропетровську в суботу, 4 жовтня, близько тисячі жителів міста та області пройшли маршем на підтримку української льотчиці Надії Савченко, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. У руках вони тримали сині й жовті кульки та прапори з портретом Савченко.

Упродовж всієї ходи центральним проспектом Дніпропетровська – від пам’ятника Слави до Оперного театру – люди скандували: «Свободу військовополоненим», «Повернемо Україні Надію», «Одна, єдина, соборна Україна» тощо.

За словами голови обласної громадської організації «Батьківщина молода», яка ініціювала акцію, Тетяни Корнійчук Надія Савченко нині символізує всіх українців, які перебувають у полоні.

«Ми хочемо сказати Путіну: катувати людину – це не додає авторитету Росії та особисто йому як президентові. Громадськість не повинна залишати це питання на розгляд російського суду, ми всі маємо відстоювати її, нашу патріотку», – сказала Корнійчук.

Біля Оперного театру учасники акції встановили намети для збирання листів та малюнків на підтримку українських військових в зоні АТО. Крім того, вони планують написати листа президентові Росії Володимирові Путіну з вимогами припинити агресію проти України.

За останніми повідомленнями адвокатів Надії Савченко, вона перебуває в СІЗО у російській столиці Москві. Російські слідчі заявили, що українська льотчиця, яку утримують під арештом у Росії, пройде психіатричну експертизу у Москві. Речник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявив, що проведення експертизи є «звичною процедурою», відповідно до російського законодавства, у випадках скоєння «серйозних злочинів». Минулого місяця захист Савченко заявляв, що їхня клієнтка виступила проти психіатричного огляду.

Міністерство закордонних справ України вручило консулові посольства Росії ноту протесту проти примусового направлення українського офіцера Надії Савченко на психіатричну експертизу в Москву.

Один з адвокатів Савченко Микола Полозов повідомив про те, що умови перебування української льотчиці Надії Савченко у російському СІЗО погіршилися. Їй заборонили мати особисті записи, відібрали й порвали щоденник, забороняють спілкуватися з іншими ув’язненими.

XS
SM
MD
LG