Доступність посилання

ТОП новини

Будівництво першої та другої ліній оборони виконано на 80% – Порошенко


На сьогоднішній день будівництво першої та другої лінії оборонних укріплень на східних кордонах України виконано на 80%. Про це заявив у сботу президент України Петро Порошенко, перебуваючи з робочою поїздкою на Житомирщині, повідомыла його прес-служба.

Президент зазначив, що він оглянув стан готовності армії до зими.

«Ми маємо зробити все, щоб воїн був нагодований, у теплі. Бліндажі та фортифікаційні споруди, які зараз будуються на лінії зіткнення, мають гарантувати не лише безпеку, але й відносний комфорт, зокрема й узимку», – сказав Порошенко у спілкування з представниками ЗМІ.

Глава держави звернув увагу військового командування на потребу до 10 жовтня вирішити питання із забезпеченням українських військових зимовим одягом.

Він також висловив особливу подяку волонтерам, які надають допомогу армії. «Ви знаєте, що створено відповідний комітет координації зі Збройними силами, Національної гвардією та прикордонними військами. Я впевнений, що покращення координації цих дій буде лише на користь нашій спільній справі», – наголосив глава держави.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що проект «Стіна», комплекс оборонних укріплень, може проходити лише вздовж кордонів між Україною і Росією, визначених міжнародними конвенціями. Лінія зіткнення між українськими військовими і бойовиками угруповань «ДНР» і «ЛНР» не розглядається як лінія для проходження «Стіни».

XS
SM
MD
LG