Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура має звільнити затриманих «айдарівців», якщо вони узгоджували свої дії із СБУ – Геращенко


Двоє затриманих київською міліцією бійців добровольчого батальйону «Айдар», які перевозили з Луганщини до столиці Павла Малиша, раніше призначеного заступником «міністра охорони здоров’я» угруповання «ЛНР», перебувають в ізоляторі. Їх подальшу долю протягом 72 годин має визначити військова прокуратура та СБУ. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

О 16:00 біля будівлі МВС у Києві відбувся пікет проти затримання бійців «Айдару».

За інформацією Антона Геращенка, підтвердженою командиром батальйону Сергієм Мельничуком, Павло Малиш був затриманий бійцями «Айдару» в Луганській області.

Радник міністра МВС зауважує, що Павло Малиш «був названий в червні місяці заступником «міністра охорони здоров'я» «ЛНР», але до виконання обов'язків не приступив і покинув Луганськ».

Наприкінці вересня Павло Малим був запрошений новим керівником Луганської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем на зустріч для визначення можливості його роботи з відновлення системи охорони здоров'я тієї частини Луганській області, яка залишилася під контролем України, повідомляє Антон Геращенко.

Вчора дружина Павла Малиша зробила заяву в міліцію про те, що її чоловік був викрадений невідомими в масках зі зброєю.

«Міліція повинна реагувати на всі заяви громадян про викрадення громадян, як і на будь-який інший злочин. Коли бійці «Айдару» разом з П. Малишем приїхали в квартиру П. Малиша в Києві, вони були затримані міліцією і разом з П. Малишем доставлені до Голосіївського РВВС», – повідомив радник міністра.

Розслідування, за його словами, має тепер вести військова прокуратура.

«Я особисто сьогодні кілька разів говорив з комбатом батальйону «Айдар» Сергієм Мельничуком. Він мені сказав, що бійці батальйону затримували П. Малиша за погодженням з керівництвом СБУ в Луганській області. Що П. Малиш дав свідчення в сепаратизмі, в тому що він їздив до Криму і отримував там якісь то завдання», – додав Геращенко.

Павло Малиш також затриманий до з'ясування всіх обставин справи, повідомив радник міністра.

Пізно ввечері 3 жовтня Антон Геращенко повідомив, що командир «Беркуту» Дмитро Садовник, підозрюваний у співучасті в масових вбивствах на Майдані й відпущений суддею під домашній арешт, не повернувся додому о 23:00 напередодні і оголошений у розшук.

XS
SM
MD
LG