Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині за підкуп виборців порушили кримінальні справи проти двох кандидатів − Аваков


Керівник МВС Арсен Аваков
Керівник МВС Арсен Аваков

У Харківській області МВС порушило кримінальні провадження за фактом підкупу виборців за допомогою продуктових наборів на користь кандидатів Дмитра Добкіна (брата екс-глави Харківської ОДА Михайла Добкіна) та Володимира Скоробагача. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

До складу продуктових наборів зазначених кандидатів входили гречка, цукор, печиво, масло, згущене молоко, до них додавалися агітаційні матеріали.

«Підкуп виборців − як альфа і омега, як головне правило афериста, що хоче пролізти в Раду. Затарся гречкою і консервами, все поклади в кульок з твоїм кандидатським «світлим» профілем. Додай пачку з цукром, чай + пару календариків з собою красивим. Пообіцяй, а потім роздай гривень по 200, і, товариші дорогі, зустрічайте новоявленого депутата Верховної Ради», − коментує цей випадок Арсен Аваков.

Міністр закликає громадян України активно протидіяти спробам їхнього підкупу: звертатися до міліції, прокуратури, фіксувати факти на фото та відео.

29 вересня прес-служба прокуратури Харківської області повідомила про відкриття першого кримінального провадження за фактом підкупу виборців, проте імені кандидата не розкрила.

XS
SM
MD
LG