Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстрілюють позиції сил АТО на Донбасі – прес-центр


Станом на ранок 5 жовтня ситуація на Донбасі залишається складною. Бойовики продовжують штурмувати та обстрілювати позиції сил антитерористичної операції, повідомляє прес-центр АТО.

«Вночі непідконтрольні збройні формування, використовуючи реактивні системи залпового вогню «Град», обстріляли населені пункти Тоненьке та Невельське. Протягом доби бойовики здійснили кілька вогневих нальотів на позиції сил АТО неподалік Нікішиного, де за допомогою мережі блокпостів, опорних та спостережних пунктів українські військовослужбовці продовжують забезпечувати охорону та оборону визначеного району», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу АТО, аеропорт Донецька залишається під контролем сил АТО. Контролюється українськими підрозділами і обстановка в Маріуполі.

19 вересня учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG