Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі фіксують ведення бойовиками вогню на Донбасі – РНБО


Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

Групи спостерігачів, до складу яких входять представники України, ОБСЄ та Росії фіксують порушення бойовиками умов перемир’я на Донбасі. Про це на брифінгу повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його даними, після фіксації конкретного обстрілу в місті Дебальцеве представники Росії вийшли на зв’язок з місцевим командиром незаконних збройних формувань.

«Він підтвердив ведення обстрілу, але вогонь не припинився – начебто через дії непідконтрольних бойовикам підрозділів», – сказав Лисенко.

19 вересня учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG