Доступність посилання

ТОП новини

Попри авіаудари коаліції, ісламісти захопили стратегічні висоти неподалік кордону з Туреччиною


Дим піднімається над сирійським містом Кобані, 3 жовтня
Дим піднімається над сирійським містом Кобані, 3 жовтня

Радикальне угруповання «Ісламська держава» захопило частину стратегічних висот, що простягнулися над південними підступами до заблокованого курдського міста Кобані, розташованого неподалік від кордону Сирії з Туреччиною, повідомляють інформаційні агентства.

Базований у Великій Британії сирійський центр із спостереження за правами людини повідомив, що бойовики захопили південну частину пагорбу Міште-Нур у запеклих боях з бійцями курдських підрозділів народної самооборони та сирійськими повстанцями, які утримують контроль над північною частиною цієї території ближче до міста.

Повторювані авіаудари міжнародної коаліції, очолюваної США, досі не спромоглися зупинити цього наступу. Близько 180 тисяч людей вимушені були втікати із зони бойових дій через кордон з Туреччиною.

Турецькі курди та біженці-курди з Сирії провели акцію протесту на кордоні з турецького боку в суботу, 4 жовтня, звинувачуючи Анкару в тому, що вона дозволяє бойовикам «Ісламської держави» перетинати її кордон, після чого ті переслідують курдів уже на території Туреччини.

Очолювана США міжнародна коаліція проти угруповання «Ісламська держава» об’єднує нині близько 40 країн, серед яких і країни Близького Сходу. Починаючи з 26 вересня, рішення приєднатися до повітряних ударів по позиціях ісламістів ухвалили Велика Британія, Бельгія, Данія, Австралія. Дозвіл на військову операцію в Іраку та Сирії дав і парламент Туреччини.

XS
SM
MD
LG