Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку не змовкають гарматні залпи й вибухи – міськрада


Жінка прямує через міст у Донецьку, що веде до аеропорту, 2 жовтня
Жінка прямує через міст у Донецьку, що веде до аеропорту, 2 жовтня

Станом на вечір неділі в Донецьку зберігається вкрай напружена обстановка. Протягом усього дня в місті не змовкають звуки гарматних залпів і вибухи.

Про це повідомляє прес-служба міської ради Донецька.

Там зазначають, що особливо неспокійно наразі в Петровському, Київському та Куйбишевському районах міста.

«Сьогодні, 5 жовтня, у результаті попадання снарядів і спричинених цим пожеж пошкоджені житлові будинки за наступними адресами: вул. Жмури 1, вул. Єременка, 34, вул. 50-річчя України, вул. Кальмана, 16, вул. Обручева, 9 в Київському районі, а також вул. Башкирська, 66 в Куйбишевському районі. Крім того, снаряди потрапили в цех торгово-промислової компанії з виробництва вікон «Зеніт», – ідеться в повідомленні Донецької міської ради.

За її даними, внаслідок артобстрілів постраждало 8 мирних жителів, ще дві людини отримали осколкові поранення, не сумісні з життям.

Незважаючи на напружену обстановку сьогодні в місті велися роботи по ремонту ліній електропостачання. Відновлено електропостачання мікрорайонів Путиловский, Щегловка, Маяк, П'ята ділянка, які були знеструмлені з 1 жовтня.

Речник АТО Владислав Селезньов повідомив, що сьогодні о 12 годині в зоні АТО, відповідно до раніше укладених домовленостей, був оголошений режим повного припинення вогню – режим тиші. Попри це, як повідомляють у прес-центрі АТО, бойовики далі обстрілюють позиції українських військових, зокрема вогонь з використанням артилерії крупного калібру ведеться по українських позиціях у Донецькому аеропорту.

За словами речника АТО, артилерійські та мінометні обстріли мали місце поблизу населених пунктів Рідкодуб, Піски, Красногорівка, Славне, Благодатне, у районі Старогнатівки діють снайпери бойовиків.

У Красногорівці «Град» влучив у кімнату дівчини
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

XS
SM
MD
LG