Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат «Айдару»: влада дискредитує добровольчі батальйони і затримує борців із сепаратизмом


Адвокат добровольчого батальйону «Айдар» Анатолій Башловка припускає, що влада навмисно чинить тиск на добровольчі батальйони. Саме цим захисник пояснює те, що на членів батальйону «Айдар», що привезли до Києва Павла Малиша, раніше призначеного заступником «міністра охорони здоров’я» угруповання «ЛНР», завели кримінальне провадження.

«Ті документи, які були в матеріалах, із якими ми ознайомились, вони суперечливі, засновані на припущеннях, жодних доказів нема. Навіть свідчення потерпілого і дружини є суперечливими. Тобто, це все виглядає як дискредитація добровольчих батальйонів», – зауважив Башловка.

Він розповів, що наразі батальйон збирає 48 тисяч гривень на заставу для двох «айдарівців», яких звинувачують в викраденні Павла Малиша. Втім, пояснив юрист, ці звинувачення необ’єктивні, адже бійці намагались протидіяти серйознішому порушенню – сепаратизму, а отже, за законом, чинили правильно. Наразі їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook розповів, Павло Малиш «був названий в червні місяці заступником «міністра охорони здоров’я» «ЛНР», але до виконання обов’язків не приступив і залишив Луганськ».

Наприкінці вересня Павло Малиш був запрошений новим керівником Луганської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем на зустріч для визначення можливості його роботи з відновлення системи охорони здоров’я тієї частини Луганській області, яка залишилася під контролем України.

XS
SM
MD
LG