Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв доручив Новаку продовжити пошук компромісу з Україною щодо газу


Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв

Пошук компромісу з Україною щодо газового питання потрібно продовжити, заявив прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в ході робочої зустрічі з міністром енергетики РФ Олександром Новаком.

«Безумовно, потрібно продовжити пошук компромісів, потрібно продовжити контакти, розуміючи, що борги потрібно сплачувати, але умови для України в такій ситуації мають бути досить прийнятними, на що і спрямована зараз ваша зустріч за участю Єврокомісії. Думаю, що це має в даний момент цілком позитивний ефект. Тому прошу ці переговори продовжити», – зазначив Медведєв, цитує його слова російське агентство «РИА-Новости».

Сьогодні міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан повідомив, що газові переговори у форматі Україна-Росія-ЄС можуть відбутися через тиждень.

Раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що дата наступної тристоронньої зустрічі по газу буде визначена після 7 жовтня.

Після тристоронньої зустрічі в Берліні 26 вересня комісар ЄС з енергетики Ґюнтер Еттінґер заявив, що Україна до кінця жовтня має сплатити Росії два мільярди доларів, а до кінця року – ще 1,1 мільярда доларів за раніше спожитий газ.

Якщо Росія до кінця жовтня отримає перший транш і передоплату за ціною 385 доларів за тисячу кубометрів, то поставить Україні п’ять мільярдів кубометрів палива.

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан заявив тоді, що українські та російські чиновники ще мають обговорити ці домовленості зі своїми урядами. За його словами, домовленостей щодо принципів ціноутворення досягти не вдалося.

XS
SM
MD
LG