Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: в Одесі засудили двох найманців-диверсантів


©Shutterstock
©Shutterstock

Приморський районний суд Одеси виніс обвинувальні вироки щодо двох найманців, завербованих російськими спецслужбами для організації диверсій в Україні, повідомляє прес-служба СБУ.

«У травні українська контррозвідка затримала групу з 9 українських громадян, якою за завданням російських кураторів керував 45-річний майор ВДВ у відставці, ветеран морського спецназу та інструктор з парашутної підготовки. Найманців затримали на вокзалі в Одесі, коли вони планували виїзд до Росії для підготовки в одному з таборів бойовиків. Навчені диверсанти мали повернутися в Україну для вчинення терактів проти мирного населення та українських військових. Після проходження навчання кожному члену групи було обіцяно щомісячну винагороду – 100 доларів США та окремі «преміальні» за вчинення злочинів в зоні АТО та мирних українських містах», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що двоє диверсантів засуджені до 3 та 4 років позбавлення волі за статтями 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) і 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України.

Росія неодноразово заперечувала участь своїх сил у конфлікті в Україні.

XS
SM
MD
LG