Доступність посилання

ТОП новини

Путін може провести до Ради проросійську колону – представник КВУ


Олексій Кошель
Олексій Кошель

Україна має виходити з позиції, що жодних парламентських виборів цього року на окупованій території в зоні бойових дій на сході України бути не може. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова правління Комітету виборців України Олексій Кошель.

За його словами, якщо проводити вибори на окупованій території, до Верховної Ради можуть пройти сили, підконтрольні Кремлю.

«Це є класичний путінський сценарій. Я думаю, що Володимир Путін готовий не просто відкрити Донецьк і Луганськ, а дозволити навіть в Криму проголосувати для того, щоб провести максимальну проросійську колону. Думаю, що вся агітація, яка зараз ведеться, ведеться на перспективу, а можливо, Володимиру Путіну вдасться виторгувати в української влади можливість проведення виборів на Донбасі», – вважає Олексій Кошель.

За словами експерта, крапку у цьому питанні повинна поставити ЦВК і офіційно заявити, що межі території, де проводитимуться вибори, змінювати не будуть.

За попередніми даними, вибори в Луганській і Донецькій областях можуть відбутися приблизно на половині виборчих округів.

Раніше представники угруповань «ЛНР» і «ДНР» заявили, що не дозволять виборів до українського парламенту на підконтрольній їм території.

XS
SM
MD
LG