Доступність посилання

ТОП новини

Суд постановив тримати зниклого екс-«беркутівця» Садовника під вартою


Дмитро Садовник
Дмитро Садовник

Колегія суддів Апеляційного суду Києва скасувала ухвалу Печерського суду про домашній арешт екс-«беркутівця» Дмитра Садовника, підозрюваного в розстрілі 39 активістів Євромайдану у лютому у Києві.

Суд також задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про утримання під вартою Садовника до 25 листопада.

Цьому рішенню передували судові слухання, в ході яких адвокат Садовника Сергій Вілков заявив, що його підзахисного викрали 3 жовтня, про що є заява до міліції з боку дружини Садовника.

«Його викрали, дружина Садовника написала заяву, що її родині погрожували. Мій підзахисний не міг покинути сім’ю, має трьох дітей і маму-пенсіонерку. І ось його грамоти за гарну службу», – заявив на суді адвокат Садовника. У відповідь у залі суду лунали вигуки «Ганьба!».

Генпрокуратура підозрює Садовника і ще двох екс-співробітників «Беркута» в убивстві 39 активістів Євромайдану в січні-лютому поточного року. Підозрювані екс-співробітники Сергій Зінченко і Павло Аброськін утримуються під вартою, а Садовника суд 19 вересня відпустив під домашній арешт. Генпрокуратура оскаржила це рішення. Садовник на засідання суду не з’являвся, а 3 жовтня у МВС заявили, що він втік, і оголосили його у розшук.

XS
SM
MD
LG