Доступність посилання

ТОП новини

Виборців стали купувати більш професійно – КВУ


Олексій Кошель
Олексій Кошель

Підкуп виборців став більш професійним, більш витонченим, заявив в ефірі Радіо Свобода голова правління Комітету виборців України Олексій Кошель.

За його словами, нині стало небезпечно роздавати виборцям гроші просто на вулиці, адже багатьом це не подобається, і представники кандидатів, які цим займаються, дуже ризикують. Тому методи підкупу змінюються.

«Йдеться про те, щоб кандидат не тотально купив виборців, а докупив 3-5% виборців, тобто йдеться про купівлю 3-5 тисяч голосів. Працюють групи за принципом мережевого маркетингу. Інколи долучаються професійні маркетингові групи, інколи долучаються структури окремих політичних партій. І зупинити це мають правоохоронні органи і громадяни», – сказав Олексій Кошель.

Стосовно фактів підкупу, Кошель просить громадян звертатися до Комітету виборців України.

«Наші юристи допоможуть звернутися до правоохоронних органів. Чим більше буде кримінальних справ, тим кращий бар’єр ми збудуємо, який унеможливить те, щоб у наступному парламенті була фактично ціла фракція, яка пройде завдяки підкупу», – заявив Олексій Кошель.

Раніше заступник генерального директора Комітету виборців України Наталя Линник озвучила підрахунки експертів про те, що кандидати у депутати у мажоритарних округах планують витратити на один округ для прямого і непрямого підкупу виборців від 1 до 3 мільйонів доларів.

Дострокові вибори у Верховну Раду відбудуться 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG