Доступність посилання

ТОП новини

Судді, яка звільнила екс-«беркутівця» Садовникова, оголошено підозру – ГПУ


Судді Печерського районного суду міста Києва Світлані Волковій, яка відпустила з-під арешту екс-командира роти «Беркута» Дмитра Садовника, оголошено підозру, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Волковій оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 375 Кримінального кодексу України (постановлення суддею свідомо неправосудної ухвали, що спричинило тяжкі наслідки).

«В перебігу розслідування, яке проводить прокуратура міста Києва, встановлено, що вказана суддя, розуміючи свідомо неправосудний характер прийнятого рішення, всупереч вимогам кримінального процесуального закону, склала та постановила свідомо неправосудну ухвалу, якою відмовила у задоволенні клопотання про продовження строку тримання під вартою командира «Беркуту» Садовника. Натомість суддею був застосований запобіжний захід – домашній арешт та звільнено останнього з-під варти у залі судового засідання. У результаті підозрюваний у вчиненні особливо тяжкого злочину Садовник з метою уникнення покарання зник з місця свого постійного проживання», – мовиться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що санкція статті 375 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

24 вересня Генпрокуратура порушила справу проти судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової, яка звільнила з-під арешту Садовника.

19 вересня Генеральна прокуратура України повідомила, що Печерський райсуд вирішив звільнити з-під варти екс-командира роти «Беркута» Дмитра Садовника, якого підозрюють у розстрілі 39 учасників акцій протесту у лютому на Майдані.

Генпрокуратура оскаржила це рішення. Садовник на засідання суду не з’являвся. 3 жовтня у МВС заявили, що екс-командира роти «Беркута» втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

Сьогодні Апеляційний суд Києва скасував ухвалу Печерського суду про домашній арешт Садовника, а також задовольнив клопотання Генеральної прокуратури про утримання під вартою Садовника до 25 листопада.

XS
SM
MD
LG