Доступність посилання

ТОП новини

Президент пропонує змінити межі районів на Луганщині


Президент Петро Порошенко пропонує народним депутатам розглянути як першочергові проекти постанов щодо внесення змін до меж районів Луганської області та забезпечення підвищення керованості і наведення порядку у Луганській області, повідомила сьогодні прес-служба голови держави.

На нараді з керівниками фракцій та депутатських груп він запропонував підтримати проекти постанов, внесені на розгляд Верховної Ради головою Луганської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем, мовиться в повідомленні.

Як сказав із цього приводу постійний представник президента у Верховній Раді Руслан Князевич, необхідність розгляду цього питання виникла у зв’язку з тим, що певні райони Луганської області частково не контролюються українською владою. «Для належного здійснення управління цими територіями і забезпечення життєдіяльності цих районів Луганської області треба внести зміни до меж районів Луганської області і приєднати до тих районів, які ми контролюємо», – наводить прес-служба слова Князевича.

За цими словами, на нараді з президентом усі без винятку представники парламентських фракцій і груп підтримали цю пропозицію.

«Це важливе рішення, яке дасть можливість після його прийняття невідкладно відкривати в цих районах територіальні відділення Державного казначейства, виплачувати людям пенсії і заробітні плати, надавати весь пакет соціальних послуг, зобов’язання по яким несе держава. Це те найважливіше, на що очікують мешканці Луганщини сьогодні», – додав Князевич.

Україна так само наразі не контролює й у Донецькій області деякі території, окуповані сепаратистами і російськими військами, але про ймовірну аналогічну ініціативу щодо змін районів на Донеччині наразі не повідомляли.

XS
SM
MD
LG