Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила за основу законопроект про запобігання відмиванню коштів та фінансуванню тероризму


Верховна Рада ухвалила за основу законопроект «Про запобігання відмиванню коштів та фінансуванню тероризму», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За це рішення проголосували 243 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Проект закону спрямований на забезпечення реалізації положень нових міжнародних стандартів в сфері протидії відмиванню коштів та боротьби з фінансуванням тероризму.

Раніше депутати ухвалили за основу законопроект «Про систему спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції», у першому читанні підтримали законопроект «Про запобігання корупції» та проект закону про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційну стратегію) на 2014-2017 роки.

Сьогодні у Верховній Раді – позачергове засідання, яке спікер Олександр Турчинов скликав для розгляду антикорупційних законопроектів на прохання уряду.

Під парламентом зібралися активісти, які принесли з собою відра з помідорами. Вони вимагають від парламенту ухвалити пакет антикорупційних законів.

Організатори акції наголошують: якщо парламент не ухвалить антикорупційних законів у вівторок, помідори полетять у народних депутатів.

XS
SM
MD
LG