Доступність посилання

ТОП новини

Росія від початку агресії 120 разів порушувала прикордонне законодавство – прикордонники


Державна прикордонна служба України зафіксувала за період ескалації військової агресії близько 120 випадків порушення Росією законодавства з прикордонних питань, повідомили в прес-службі відомства.

За повідомленням, про це йшлося на зустрічі делегації Організації з безпеки і співпраці в Європі з адміністрацію Держприкордонслужби України.

За даними прикордонного відомства, зібрана доказова база передана до МЗС і Міністерства юстиції України для використання у міжнародних інстанціях.

«Під час виступів констатувалось, що на кордоні відбувались блокування та обстріли незаконними озброєними формуваннями прикордонних нарядів і підрозділів, злочинні дії відбувалися як з території України, так і з території Російської Федерації, переправлялись в Україну військова техніка, зброя, боєприпаси», – заявили в прикордонній службі.

За даними прикордонників, про ці факти вони постійно інформували офіційну владу Росії, «проте російська сторона не визнавала очевидні речі».

Прикордонники заявляють, що намагаються відновити контроль за кордоном. «Зокрема створюються нові підрозділи, проводиться їх технічне переоснащення, виконуються інженерно-технічні роботи по захисту кордону. Також виставляються контрольні пункти в’їзду – виїзду на лінії безпеки із зоною АТО. Між контрольними пунктами здійснюватиметься патрулювання», – йдеться в повідомленні.

35 представників ОБСЄ прибули в Україну для обговорення складної ситуації в східних областях України і пошуку врегулювання конфлікту.

Росія неодноразово заперечувала причетність до конфлікту на сході України, у чому її звинувачують Київ і Захід.

XS
SM
MD
LG