Доступність посилання

ТОП новини

Уряд виділяє 745 мільйонів гривень на виплати, компенсації й пільги учасникам бойових дій


З бюджету України і Резервного фонду планується виділити 745 мільйонів гривень на виплати, компенсації і пільги учасникам бойових дій і ветеранів війни, повідомив голова Державної служби України у справах ветеранів війни й учасників антитерористичної операції Артур Дерев’янко.

За його словами, це орієнтовна сума, яку, серед іншого, витратять на посмертні компенсації родинам загиблих у зоні АТО, компенсації за поранення, пільги на лікування і проїзд у транспорті.

Дерев’янко розповів, що, аби отримати від держави грошову допомогу, слід надати документи, які підтверджують, що людина дійсно брала участь в бойових діях у зоні АТО. Наприклад, для відшкодування за поранення потрібне завірення особи, медичні довідки та підтвердження прикріпленості до конкретного батальйону, що підпорядковується тому чи іншому органу влади.

«Перелік документів включає, по-перше, довідку, що він є учасником бойових дій, від командира підрозділу. Висновок медкомісії звідти (з Донбасу – ред.) , що це поранення характерне: у вигляді вибухова травма, кульова травма. Командир підрозділу надає довідку, що ця людина служила в нього. Якщо це загиблий – знову ж таки довідка про смерть, де написано, від чого загинула людина. Третє – копія паспорта, як мінімум. А також медичний висновок», – розповів він.

Дерев’янко додав, що певні труднощі з присвоєнням статусу учасника бойових дій полягають у тому, що тривалий час велись дискусії, які території вважати зоною бойових дій. Окрім того, бійцям подекуди складно зібрати документи, які би підтверджували їхню участь в АТО.

Державну служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції заснували 10 вересня 2014 року розпорядженням Кабінету міністрів. Організація забезпечує соціальний захист та професійну адаптацію учасників війни.

XS
SM
MD
LG