Доступність посилання

ТОП новини

Велика Британія підтримує продовження санкцій щодо Росії – Порошенко


Велика Британія наполягає на продовженні санкцій щодо Росії. Про це заявив радник з питань національної безпеки прем’єр-міністра Великої Британії Кім Даррок під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми наполегливо підтримуємо продовження санкцій щодо Росії, поки російські військові не покинуть територію України, і це наша чітка позиція в рамках Європейського союзу», – зазначив він.

Порошенко і Даррок також обговорили подальші спільні українсько-британські кроки задля мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також стан виконання домовленостей між президентом України та прем’єр-міністром Великої Британії, яких було досягнуто під час саміту НАТО в Ньюпорті.

12 вересня Захід запровадив пакет нових санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні. Йдеться про обмеження у оборонному, енергетичному і фінансових секторах.

Київ і Захід звинувачують Москву у підтримці сепаратистів та постачання на схід України зброї та бойовиків. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG