Доступність посилання

ТОП новини

Голова МВС Таджикистану називає опозиціонерів злочинцями


Міністр внутрішніх справ Таджикистану назвав сьогодні «злочинцями» опозиціонерів, які закликали до противладної демонстрації у столиці країни Душанбе.

В інтерв’ю російському агентству «Тасс» Рамазан Рагімзода заявив, що організатори акції «перебувають у міждержавному розшуку» (мається на увазі у країнах СНД – ред.), за ними «тягнеться шлейф кримінальних злочинів», і вони «не мають підтримки у суспільстві».

Автори закликів до протесту, зокрема, лідери опозиційної «Групи-24», які перебувають поза межами Таджикистану, хочуть «дестабілізувати становище, внести розкол у суспільство і тим відпрацювати гроші своїх закордонних працедавців», заявив міністр російському агентству.

Сьогодні ж Генеральна прокуратура Таджикистану оголосила, що висунула звинувачення «Групі-24» у спробі скинути владу і закликала Верховний суд країни заборонити цю організацію як екстремістську.

За повідомленнями, саме «Група-24», яку очолює опозиційний лідер у вигнанні Умаралі Кувалов, стояла за поширюваними в інтернеті закликами вийти на акцію протесту проти влади в центрі Душанбе 10 жовтня.

Оглядачі припускають, що саме ці заклики призвели до блокування в Таджикистані сотень сайтів, серед яких YouTube, Faceboook та популярні в цій країні російські соцмережі. Ці сайти недоступні в Таджикистані вже третій день. Але в державній Службі зв’язку запевняють, що не причетні до цього.

XS
SM
MD
LG