Доступність посилання

ТОП новини

Путін не отримав у подарунок донецький аеропорт (огляд преси)


Навіть ціною численних жертв бойовикам не вдалося подарувати господарю Кремля на день народження аеропорт Донецька і тим самим заробити 2 мільйони доларів. Як пише газета «Україна молода», бойовикам ніби обіцяли ці гроші, якщо аеропорт вдасться захопити до 7 жовтня, щоб зробити своєрідний «подарунок» на день народження Володимира Путіна. Водночас, очільники сепаратистів стали скаржитись на різке зменшення добровольців із Росії. При цьому іноземним найманцям бойовики з «ДНР» хочуть надати право голосу під час нелегітимних «виборів», запланованих бойовиками на 2 листопада. Про це газета пише у статті «Трупи для Путіна».

«Ще Бісмарк говорив, що російська імперія є такою тільки при наявності України. В Кремлі не могли дозволити собі відпустити вашу країну», – про це в газеті «Факти» розповідає російський історик і тележурналіст Микола Сванідзе. Він пояснює причини відданості і безмежної довіри росіян до Путіна. Цьому, на його думку, сприяє масована телепропаганда, яка падає на благодатний ґрунт, пов’язаний з постімперським синдромом. А також з приниженням, яке багато хто відчув після розпаду Радянського Союзу.

Сьогодні життєдіяльність української армії більшою мірою підтримують волонтери. Утім, як пише газета «День», діяльність цих людей досі не регламентована, й це створює для них низку ризиків і проблем. Перша проблема, з якою стикаються волонтери під час збору коштів, – непомірно високі податки. Друга проблема – те, що люди, які перевіряють машини волонтерів на блокпостах, інколи перетворюються на здирників, котрі не лише не сприяють доправленню допомоги своїм колегам, а часто відверто перешкоджають цьому. Найбільший ризик для волонтерів – це колишні «беркутівці» та міліціонери на блокпостах. Вся Україна працює на війну, а ці люди стоять на дорозі й займаються здирництвом, хоча вони й мають необхідне забезпечення, зазначає видання. Міліція в Україні звикла займатися поборами, ось і виникають такі ситуації навіть у воєнний час. А ще волонтери не мають правової захищеності. Люди постійно відвідують зону бойових дій, їх можуть узяти в полон, поранити, а вони навіть не отримають допомоги на лікування. Більше з проблемами волонтерів «День» знайомить у статті «Невирішені проблеми».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG