Доступність посилання

ТОП новини

Донецький національний технічний університет переїздить до Красноармійська


Ілюстраційне фото. Дніпропетровськ, 24 серпня 2014 року
Ілюстраційне фото. Дніпропетровськ, 24 серпня 2014 року

Донецький національний технічний університет (ДонНТУ) тимчасово переміститься до міста Красноармійська Донецької області. Про це повідомляє сайт Міністерства освіти і науки України.

ДонНТУ розміститься на базі Красноармійського індустріального інституту, наказ про це підписав міністр Сергій Квіт. Міністерство закликало керівництво цього вишу забезпечити оперативне інформування співробітників і студентів про тимчасове переведення і вирішити всі питання забезпечення освітнього процесу.

Студенти Донецького національного технічного університету просили перевести їхній навчальний заклад на підконтрольну Україні територію. Ініціативна група активістів з числа студентів, аспірантів і викладачів університету підготувала звернення до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням «допомогти в боротьбі за порятунок вишу».

На контрольованих українською владою територіях Луганщини також працюватимуть Східноукраїнський національний університет імені Даля (в Сіверськодонецьку) та Луганський національний університет імені Шевченка (в Старобільську).

Раніше освітнє відомство вирішило перевести Донецький національний університет до Вінниці.

XS
SM
MD
LG