Доступність посилання

ТОП новини

СБУ розслідує зловживання Захарченка службовим становищем


Колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко
Колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко

Служба безпеки України розслідує зловживання колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка службовим становищем, повідомляє прес-служба відомства.

У червні Генпрокуратура відкрила кримінальну справу щодо Захарченка за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

«Генпрокуратурою за матеріалами СБУ розслідується факт заволодіння державним майном в особливо великих розмірах на суму близько 160 мільйонів гривень при проведенні процедури банкрутства підприємств «Закарпатполіметали» та «Карпатська рудна компанія», до яких причетні колишні міністри внутрішніх справ України Віталій Захарченко та екології й природних ресурсів України Олег Проскуряков», – мовиться у повідомленні.

У рамках слідства триває розшук колишніх високопосадовців.

Раніше в СБУ повідомили про розслідування кримінальної справи щодо екс-генпрокурора Пшонки та його сина, а також колишнього міністра освіти і науки Дмитра Табачника за фактом зловживання владою та службовим становищем.

XS
SM
MD
LG