Доступність посилання

ТОП новини

Аксьонова обрали «главою» Криму


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

«Парламент» анексованого Росією Криму на засіданні 9 жовтня призначив «главою Республіки Крим» Сергія Аксьонова. З квітня він працював на цій посаді з приставкою «тимчасовий виконувач обов’язків» і одночасно очолював кримський «уряд».

За таке рішення проголосували одноголосно 75 депутатів, передає кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії». Після голосування Аксьонов склав присягу.

Після перших у Криму російських «виборів» 14 вересня, які не визнали ані Україна, ані США, ані НАТО, ані Євросоюз, президент Росії Володимир Путін вніс на розгляд кримського «парламенту» три кандидатури на посаду «голови» Криму: Аксьонова, «міністра екології й природних ресурсів» Криму Геннадія Нараєва і депутата Державної думи Росії Олександра Терентьєва.

У 2009 Аксьонов був обраний співголовою координаційної ради «За російську єдність в Криму», в тому ж році став засновником і лідером всекримського суспільно-політичного руху «Русское Единство». У 2010 році очолив однойменну партію. У тому ж році був обраний депутатом Верховної ради Криму.

27 лютого 2014 кримський «парламент» призначив його на посаду «голови» Ради міністрів Криму, 14 квітня Путін – тимчасовим виконувачем обов’язків «глави» Криму.

XS
SM
MD
LG