Доступність посилання

ТОП новини

У Сєверодонецьку вiдкриють єдиний вцiлiлий на Донбасi аеропорт – Луганська ОДА


Ілюстраційне фото: аеропорт Бориспіль, квітень 2012 року
Ілюстраційне фото: аеропорт Бориспіль, квітень 2012 року

У Сєверодонецьку на Луганщині вiдкриють єдиний вцiлiлий на Донбасi аеропорт, повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

«Сьогодні голова Луганської ОДА Геннадій Москаль провів переговори з головою правління компанії «Укртрансгаз» Ігорем Прокоповим щодо передачі аеропорту на баланс облдержадміністрації. Необхідні документи вже готуються. Після передачі облдержадміністрація вживе всіх заходів для запуску Сєвєродонецького аеропорту та здійснення регулярних повітряних перевезень у першу чергу з Києвом», – мовиться у повідомленні.

У облдержадміністрації зазначають, що аеропорт у Сєвєродонецьку – єдиний вцілілий на Донбасі аеропорт, який міг би здійснювати регулярні внутрішні та міжнародні рейси.

Після введення Росією на Донбас своїх регулярних військ міжнародний аеропорт міста Луганська захопили з їхньою підтримкою бойовики угруповання «ЛНР», він зруйнований і непридатний для використання.

Міжнародний аеропорт Донецька наразі контролюється українськими військовими, злітна смуга та технічні приміщення зруйновані або значно пошкоджені.

У середині квітня влада України почала антитерористичну операцію на сході України.

XS
SM
MD
LG