Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура обвинувачує Штепу в тероризмі й зазіханні на територіальну цілісність


Колишній мер Слов'янська Неля Штепа
Колишній мер Слов'янська Неля Штепа

Харківська прокуратура звинувачує екс-мера Слов’янська Донецької області Нелю Штепу в тероризмі й зазіханні на територіальну цілісність України, повідомляє прес-служба відомства.

Штепі оголошено остаточну підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

«Давати будь-які свідчення чи підписувати будь-які документи Штепа та її адвокати вчора відмовилися. Беручи до уваги те, що слідством виконані всі необхідні слідчі та процесуальні дії, підозрювана і її адвокати будуть в установленому законом порядку повідомлені про закінчення досудового розслідування. Найближчим часом сторонам будуть надані матеріали кримінального провадження для ознайомлення», – зазначив прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

Раніше Штепі було оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, якщо відповідні дії привели до загибелі людей або інших тяжких наслідків).

У вересні Червонозаводський суд Харкова продовжив термін арешту колишнього мера Слов’янська до 12 листопада.

11 липня МВС повідомило про затримання Штепи та конвоювання її до Харкова.

7 липня у Слов’янську в ході спецоперації Збройних сил України Штепу було звільнено із заручників.

XS
SM
MD
LG