Доступність посилання

ТОП новини

Іран і МАГАТЕ по-різному оцінюють результати ядерних переговорів


Іран і Міжнародне агентство з атомної енергії по-різному оцінили сьогодні результати переговорів їхніх представників на ядерну тематику, що відбулися в Тегерані попередніми двома днями.

Іран назвав конструктивними за змістом ці переговори, що мали на меті розв’язати певні значні суперечності між сторонами щодо ядерної програми Тегерана.

Тим часом у МАГАТЕ дали знати, що поступ на цих переговорах був дуже обмежений. Як мовиться в заяві, переговори продовжаться, але дата нової зустрічі ще не визначена.

МАГАТЕ намагається з’ясувати декілька моментів суперечливої ядерної програми Ірану, який, як підозрюють у світі, намагається таємно створити ядерну зброю. Тегеран, який заперечує це, так і не подав агентству інформації з цього приводу до 25 серпня, коли збіг визначений для цього термін.

Шість провідних держав світу, які паралельно з МАГАТЕ ведуть із Іраном свої переговори про його ядерну програму, раніше встановили, що постійної домовленості з Тегераном із приводу цієї програми необхідно досягти не пізніше як 24 листопада.

XS
SM
MD
LG