Доступність посилання

ТОП новини

«Чехія повинна зайняти чітку позицію щодо агресивної політики Путіна в Україні» – чеські активісти


Відеокадр протесту активістів, 8 жовтня 2014 року
Відеокадр протесту активістів, 8 жовтня 2014 року

Двоє чеських громадян – Отакар ван Ґемунд, нідерландець за походженням, і викладач Карлового університету Марек Гілшер – виступили сьогодні з закликом до президента Чехії та уряду країни не допомагати режимові президента Росії Володимира Путіна і зайняти чітку позицію щодо агресивної політики його режиму.

«Ми вважаємо, що міжнародна ситуація зараз дуже серйозна, зараз ідеться про пряму загрозу демократії не тільки в Україні, але всюди у вільному світі, насамперед у Європі, Європейському союзі і НАТО», – заявив у розмові з Радіо Свобода Отакар ван Ґемунд.

Учора Отакар ван Ґемунд і Марек Гілшер перервали прес-конференцію чеського уряду, оголені до пояса, щоб присутні могли побачити гасла, написані на спині і грудях: «Бережіть свободу, а не паштети», «Прем’єре, відвагу!», «Не будьте з Путіним!». Руки обох чоловіків були розмальовані кольорами українського прапора.

Акцію підтримує також головний редактор популярного часопису Babylon Петр Плацак. «Нас дуже тривожить ситуація в Україні, тривожить агресія однієї держави щодо іншої, адже це очевидно», – сказав у розмові з Радіо Свобода Петр Плацак.

На думку чеських громадських активістів, своїми акціями вони також прагнуть привернути увагу чеської громадськості до України, вважаючи, що Україні та українцям потрібно надати допомогу.

Повністю інтерв’ю з чеськими активістами слухайте і читайте завтра на сайті Радіо Свобода.

XS
SM
MD
LG