Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» непокоїться, що Росія хоче вилучити «Газпром» із підписантів газової угоди


«Нафтогаз України» висловив сьогодні занепокоєння пропозицією російської сторони вилучити російську газову компанію «Газпром» із числа сторін, що мають підписувати плановану угоду за результатами тристоронніх газових переговорів України, Європейського союзу і Росії.

«Нафтогаз» наголошує, що кінцевим результатом переговорів має стати підписання правомірної угоди, справедливої для всіх сторін та укладеної на ринкових, а не політичних засадах.

Така угода передбачає безпосередню участь «Газпрому» в її підписанні та надає «Нафтогазові» юридичні інструменти, що гарантуватимуть реалізацію угоди всіма учасниками в умовах браку довіри між сторонами, мовиться у заяві української компанії.

Прийнятна для сторін угода має бути комерційною та вимагає підпису представника «Газпрому», без чого не може бути досягнуто згоди, наголосили в «Нафтогазі».

Компанія нагадала, що ще позавчора українська сторона направила до Європейської комісії свої коментарі щодо проекту протоколу тристоронніх газових переговорів, запропонованого єврокомісаром із питань енергетики Ґюнтером Еттінґером два тижні тому. «Нафтогаз» також підтвердив свою готовність до проведення чергового раунду тристоронніх переговорів у будь-який погоджений сторонами час.

Також сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що запропонована Єврокомісією дата проведення газових переговорів із Росією 21 жовтня прийнятна для України.

Раніше сьогодні єврокомісар із питань енергетики Ґюнтер Еттінґер запропонував провести наступну зустріч щодо газового питання 21 жовтня у Берліні.

Перед цим сьогодні ж керівник «Газпрому» Олексій Міллер заявляв, що дата нової газової зустрічі у форматі Україна-ЄС-Росія не визначена, оскільки від України досі немає пропозицій щодо дати переговорів.

XS
SM
MD
LG