Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відновлюють Алею пам’яті Небесної сотні та учасників АТО


У Дніпропетровську відновлюють Алею пам’яті загиблих героїв Небесної сотні та захисників України на сході, повідомили сьогодні у Штабі національного захисту області.

Як розповіли у штабі, наразі на оновленій «Стіні пам’яті» підсохла нова фарба та лак, відтак волонтери надрукували, заламінували й прикріпили нові фото героїв Небесної сотні.

Волонтери також розповідають, що зняли зі стіни фото загиблих під час АТО бійців батальйонів та бригад, адже ті були розмиті дощами і зіпсовані під час урагану. Фото героїв, які треба відновити, відновлять.

Водночас щодо тих фото, яких немає в активістів, штаб звернувся до всіх родичів та друзів загиблих героїв із проханням приносити нові фотографії й розміщувати на «Стіні пам’яті». Небайдужих дніпропетровців також просять приносити вірші, присвячені героям.

30 квітня у Дніпропетровську, біля облдержадміністрації, відкрили стіну пам’яті героїв Небесної сотні. 60-метровий стенд створили практично за півтори доби зусиллями громади, професійних художників та волонтерів. Пізніше стіну героїв Майдану почали доповнювати фотографіями українських солдатів, загиблих на Донбасі.

У ніч із 12 на 13 травня невідомі забруднили стіну чорною фарбою, за кілька днів волонтери її відновили.

XS
SM
MD
LG