Доступність посилання

ТОП новини

Після футбольного матчу у Білорусі затримали 15 громадян України – МЗС


15 громадян України – футбольних уболівальників затримали білоруським КДБ після матчу збірних Білорусі й України, повідомив Радіо Свобода речник МЗС України Євген Перебийніс. За його словами, зараз відбувається суд над усіма затриманими.

«За уточненою інформацією, проти громадян України було складено 15 адміністративних протоколів – за правопорушення. Троє з них уже відпущено під штраф. Дванадцятеро українців ще зараз перебувають у суді – їм нібито інкримінують, що вони розклеювали листівки. Консул України зараз перебуває у суді», – поінформував Перебийніс.

Український консул готовий надати українцям необхідну консульську і правову допомогу, зазначив речник МЗС.

Водночас, за даними білоруської служби Радіо Свобода, серед тих, кого судитимуть – 14 українців і 11 білорусів.

9 жовтня ввечері уболівальники обох збірних під час гри перегукувалися гаслами «Слава Україні» і «Живе Білорусь», проспівали пісню «Воины света» білоруського гурту «Ляпіс Трубецькой». Кілька разів протягом поєдинку вони виконали нецензурну пісню про президента Росії, це скандування було чути у прямій трансляції.

Під час матчу правоохоронці не втручалися в те, що відбувається, затримання відбулися за межами стадіону. Спочатку повідомляли про понад 100 затриманих, але у міліції Борисова Радіо Свобода уточнили, що затримали 41 людину.

XS
SM
MD
LG