Доступність посилання

ТОП новини

Уряд доручив фіскальній службі створити департамент моніторингу майна чиновників, суддів та прокурорів


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Кабінет Міністрів України доручив Державній фіскальній службі України створити департамент для моніторингу та перевірок декларацій щодо майнового стану вищих державних посадових осіб, суддів і прокурорів.

«Сьогодні ми ухвалюємо постанову про порядок проведення перевірок, і я вже хочу зазначити, що, окрім органів виконавчої влади, під дію закону потрапляють прокурори, слідчі, судді та інші категорії, які, на превеликий жаль, мають досить сумнівну репутацію в українських громадян», – зазначив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він доручив Державній фіскальній службі створити окремий департамент службі з моніторингу та перевірки декларацій зі з'ясуванням майнового стану вищих державних посадових осіб, суддів і прокурорів.

У четвер президент України Петро Порошенко підписав закон про очищення влади (люстрацію). Документ передбачає проведення перевірок державних службовців та прирівняних до них осіб.

За словами прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, під дію закону про люстрацію потрапляють близько мільйона чиновників.

XS
SM
MD
LG