Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відновили розслідування резонансної справи про напад на журналіста


Ленінський районний суд Дніпропетровська скасував постанову слідчого Ленінського райвідділу міліції міста про закриття кримінального провадження, розпочатого за фактом побиття дніпропетровського журналіста В’ячеслава Поїздника. Про це Радіо Свобода у суботу повідомили в громадському об’єднанні «ЗОВ» («Закон один для всіх»), активістом якого є журналіст.

Як зазначили в об’єднанні, таким чином суд підтвердив неправомірність рішення слідства, яке в грудні 2013 року закрило кримінальне провадження.

«Своєю постановою суд підтвердив, що слідчий незаконно закрив кримінальну справу, а прокурор, який мав стежити, щоб хід і закриття справи проходило в рамках закону, «закрив очі» на порушення слідчого. Тепер слідчого і прокурора чекають службові або досудові розслідування», – зазначили в об’єднанні.

22 грудня 2013 року ввечері під час фіксації наслідків ДТП на у Дніпропетровську, де позашляховик «Лексус»с врізався в пасажирський автобус, на журналіста газети «Зоря» В'ячеслава Поїздника було скоєно напад: учасник ДТП і двоє його товаришів перешкоджали в роботі кореспондента, намагаючись заволодіти фотокамерою,його повалили на землю і завдали ударів ногами.

Правоохоронці не стали затримувати підозрюваних у нападі, хоча ті все ще перебували на місці події. Пізніше міліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста за статтею «завдання умисного легкого тілесного ушкодження», потім справу перекваліфікували на «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Справу закрили наприкінці грудня 2013 року через те, що «не було встановлено факту перешкоджання законній професійній діяльності».

XS
SM
MD
LG