Доступність посилання

ТОП новини

Угода з «ДНР» про припинення вогню діє – голова Донецької ОДА


Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко
Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко

Призначений 10 жовтня голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко заявив, що українська влада з бойовиками угруповання «ДНР» підписала нову угоду про припинення вогню. Про це повідомляє DT.UA.

«За наявною у мене інформацією, у п'ятницю ввечері дійсно було підписано угоду про припинення вогню. Від військового керівництва підписав заступник начальника Генштабу генерал Думанський. Від «ДНР» – Захарченко. Воно (припинення вогню – ред.) сьогодні дотримується», – заявив він.

Також Кіхтенко зазначив, що, можливо, українська влада дійсно підуть на обмін територіями з бойовиками.

«Справді є спірні райони по лінії, яка встановлена в результаті мінських угод. Є території, які знаходяться під контролем «ДНР». Тому якщо постане питання обміну цих населених пунктів на аеропорт (Донецька – ред.), то рішення ухвалюватиметься на високому рівні», – сказав Кіхтенко.

«З одного боку, аеропорт Донецька став символом героїзму наших солдатів. Але з іншого боку, це щоденні обстріли, убиті і поранені українські солдати. Більш того, аеропорт як інфраструктурний та стратегічний об’єкт знищений. І тут потрібні правильні, обґрунтовані, своєчасні рішення», – наголосив новий керівник контрольованої українською владою території Донеччини.

Прес-центр АТО повідомляв 12 жовтня зранку про продовження проросійськими бойовиками обстрілів позицій українських військових. Протягом дня з різних джерел надходить інформація про нові обстріли, зокрема, в районі міста Дебальцеве. Тим часом, у Донецьку, за повідомленням місцевої влади, 12 жовтня тихо.

XS
SM
MD
LG