Доступність посилання

ТОП новини

У Росії суд переніс розгляд скарги на призначення експертизи Савченко на час після закінчення експертизи


Українська льотчицяНадія Савченко
Українська льотчицяНадія Савченко

Басманний суд Москви переніс розгляд скарги на призначення експертизи українській льотчиці Надії Савченко на 11 листопада, тобто на час, коли через місяць експертиза вже завершиться. Про це у своєму twitter повідомив адвокат Марк Фейгін.

Раніше захист льотчиці подав клопотання про забезпечення участі Савченко в судовому процесі та просив суд перенести розгляд скарги захисту української льотчиці на призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи.

Раніше сьогодні у Слідчому комітеті Росії повідомили, що Савченко доправили до лікарні для проходження стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

Слідчі заявили, що експертиза триватиме до 30 діб і тому Савченко не може бути доставлена, щоб не нашкодити «безперервності» експертного дослідження.

У Росії українську льотчицю-офіцера, яка брала участь в антитерористичній операції як доброволець, звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів, які перебували в Україні нелегально і в лавах сепаратистів висвітлювали їхні напади на українських силовиків.

Савченко взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, незаконно перевезли через кордон і влаштували її передачу російським силовикам. За даними захисту, вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути причетною до цього.

XS
SM
MD
LG