Доступність посилання

ТОП новини

Курди стримують наступ ісламістів у місті на півночі Сирії


Черговий повітряний удар по позиціях ісламістів у захопленій ними частині Кобане, фото зроблене з турецького боку кордону, 13 жовтня 2014 року
Черговий повітряний удар по позиціях ісламістів у захопленій ними частині Кобане, фото зроблене з турецького боку кордону, 13 жовтня 2014 року

Бійці курдської самооборони в місті Кобане на півночі Сирії, переважно курдському за населенням, за підтримки повітряних ударів міжнародної коаліції під проводом США стримують сьогодні наступ ісламістського угруповання «Ісламська держава».

Зокрема, за повідомленнями, курди відбили наступ ісламістів на півночі міста, де воно безпосередньо прилягає до кордону з Туреччиною, а також зі сходу й південного сходу.

Тим часом у сусідній Туреччині урядовці заявили, що домовилися зі США про навчання поміркованих сирійських противладних повстанців, щоб підготувати їх до боротьби з ісламістами.

Але, заявили в Анкарі, ще не закінчені переговори з Вашингтоном про надання турецьких військово-повітряних баз для авіації США для її ударів по позиціях угруповання «Ісламська держава» в Сирії й Іраку.

Місто Айн-аль-Араб на півночі Сирії, на самому кордоні з Туреччиною, більше відоме у світі за його курдською назвою Кобане чи Кобані, вже майже чотири тижні перебуває в облозі значних сил радикального ісламістського сирійсько-іракського угруповання «Ісламська держава». Наразі ісламісти змогли захопити 35–40 відсотків території міста.

XS
SM
MD
LG