Доступність посилання

ТОП новини

«Бунтівних» нацгвардійців обіцяють не карати, якщо ті припинять протест


Учасники протесту в центрі Києва, 13 жовтня 2014 року
Учасники протесту в центрі Києва, 13 жовтня 2014 року

Перший заступник голови адміністрації президента Геннадій Зубко заявив сьогодні, що до тих строковиків Національної гвардії, які сьогодні припинять свій протест під адміністрацією і повернуться до військової частини, ніяких покарань застосовувати не будуть.

Він закликав військовиків-мітингарів, які протестували проти того, що їх не звільняють у запас понад півроку після закінчення терміну служби, але й не пропонують перейти на контракт, повертатися до місця дислокації.

На думку посадовця, подальші плани щодо строковиків і часу їхнього звільнення в запас можуть стати ясні після візиту президента Петра Порошенка наприкінці цього тижня до італійського Мілана, де можлива зустріч українського керівника з президентом Росії Володимиром Путіним.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, зі свого боку, пообіцяв учасникам протесту контролювати перебіг розгляду їхнього питання й висловив готовність вирушити з ними до частин, щоб з’ясувати деталі їхніх претензій.

Кілька сотень солдатів-строковиків Національної гвардії (колишніх Внутрішніх військ МВС), а також батьки частини з них, пікетують сьогодні адміністрацію президента в Києві з вимогою звільнення в запас. Як кажуть військовослужбовці, вони відслужили понад півтора року, тобто більш як на півроку «переслужили» річний термін, що, за їхніми словами, не передбачено законом.

XS
SM
MD
LG