Доступність посилання

ТОП новини

Радник голови МВС: не перетворити Покрову на день провокацій для російських телекамер


Зорян Шкіряк
Зорян Шкіряк

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив у понеділок, що «шанований українськими воїнами день Покрови Божої Матері не повинен перетворитися на день провокацій для телекамер російських ЗМІ».

Він нагадав, що 14 жовтня, якраз на Покрову, у Верховній Раді будуть розглядатися «надзвичайно важливі законопроекти»: зміни, що стосуватимуться посилення кримінальної відповідальності за підкуп виборців, антикорупційні законопроекти, а також призначення нового міністра оборони, повідомляє прес-служба МВС.

«Дуже хотілося б, щоб ті політичні сили, які планують акції протистояння задля підвищення свого рейтингу, задумалися над тим, для кого вони це будуть робити і чи потрібно це сьогодні Україні, що є сьогодні першочерговим завданням – реально приймати закони і вирішувати питання з антикорупційними законопроектами або працювати на картинку для російських каналів з подальшою дестабілізацією ситуації», – заявив Шкіряк.

За його словами, в міністерстві мали перемови з можливими учасниками завтрашніх заходів, і «ми зійшлися на тому, що не можемо сьогодні дозволити собі такої розкоші, як провокації за два тижні до проведення виборів».

«Я думаю, що це звернення дійде до сердець тих, хто, можливо, не розібрався в тому, що може відбутися. Я переконаний, що все буде добре і ми уникнемо будь-яких провокацій», – сказав Зорян Шкіряк.

Відео: МВД УКРАИНЫ

14 жовтня, за православним календарем день Покрови Богородиці, покровительки козацтва, також має відбутися засідання Верховної Ради, на якому мають розглянути пакет антикорупційних законів, а також кандидатуру нового міністра оборони. Президент Петро Порошенко ще минулого тижня попереджав, що стало відомо про планування на цей день низки провокацій, і закликав правоохоронців запобігти їм. Крім того, про можливі провокації цього дня з метою розпалення релігійної та суспільної ворожнечі попереджала днями й УПЦ Київського патріархату.

УПЦ КП попереджає про провокації щодо храмів Московського патріархату 14 жовтня

XS
SM
MD
LG