Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов достроково закрив засідання Ради


Сутички під парламентом, 14 жовтня 2014 року
Сутички під парламентом, 14 жовтня 2014 року

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов закрив засідання парламенту, Верховна Рада не допрацювала до кінця дня.

«З огляду на те, що наразі у Верховній Раді присутні значно менше 226 народних депутатів і жодне питання ми не можемо розглянути, я закриваю сьогоднішнє засідання», – заявив Турчинов.

За його словами, якби під парламентом сьогодні не було сутичок, то депутати змогли б ухвалити й інші законопроекти з порядку денного.

«Я переконаний, що ті, хто це робив, свідомо хотіли зірвати сьогоднішнє засідання Верховної Ради. Ті, хто це робив, хотіли, щоб важливі соціальні питання, економічні питання, питання, пов’язані з правоохоронною діяльністю, сьогодні не були ухвалені», – сказав Турчинов.

Водночас він зауважив, що Верховна Рада сьогодні ухвалила стратегічно важливий для країни пакет законів, спрямований на боротьбу з корупцією.

Водночас спікер не виключив проведення ще одного засідання парламенту для ухвалення важливих рішень. Сьогоднішнє засідання планувалося як останнє засідання парламенту цього скликання. Позачергові вибори до парламенту мають відбутися 26 жовтня.

Тим часом, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активні сутички потрохи вщухають, біля кордону міліції залишаються кілька десятків людей у масках.

Сьогодні парламент пікетували активісти ВО «Свобода» з вимогою ухвалити закон про визнання ОУН і УПА воюючою стороною у Другій світовій війні.

Пізніше до парламенту прийшли люди в масках і почали кидати в правоохоронців, які охороняють будівлю, вибухові пакети. Почалися сутички.

Верховна Рада сьогодні так і не внесла до порядку денного своєї роботи проект закону про визнання ОУН-УПА.

XS
SM
MD
LG