Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «ДНР» заявляють, що не будуть відводити важку військову техніку на Донбасі


Так званий «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко
Так званий «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко

Бойовики угруповання «ДНР» не планують відвід важкої військової техніки від лінії контакту на Донбасі, що передбачено мінським мирним меморандумом. Про це заявив так званий «прем’єр-міністр» «ДНР» Олександр Захарченко, повідомляє російське агентство «Тасс».

«Нам відводити особливо техніку-то і нікуди. В України значно більша територія, але вони її також відводити не поспішають», – заявив Захарченко.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання на Сході України, першим пунктом якого було негайне припинення вогню. 19 вересня в Мінську підписано меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає, зокрема, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій, виведення всіх іноземних збройних формувань з території України, в тому числі всіх так званих найманців.

Документ також передбачає відвід великокаліберної зброї на відстань не менше ніж 15 кілометрів з кожного боку (створюється зона безпеки завширшки не менше ніж 30 кілометрів).

Українські силовики і проросійські бойовики продовжують звинувачувати одне одного у порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG