Доступність посилання

ТОП новини

Малала Юсафзай увійшла до списку «впливових підлітків» Time


Малала Юсафзай
Малала Юсафзай

17-річна пакистанка Малала Юсафзай і її ровесниця, член афганської національної збірної з велоспорту Салма Какар увійшли до списку найвпливовіших підлітків світу, який щорічно складає американський журнал Time.

Серед інших у списку опинилися дочки президента США Барака Обами Малія і Саша, учасниці одного з американських телевізійних реаліті-шоу Кендалл і Кайлі Дженнер.

Малала Юсафзай, яка бореться за права дівчат на освіту в Пакистані, минулого тижня була оголошена лауреатом Нобелівської премії миру за 2014 рік. У 2009-му, ще у віці 11 років, вона почала висвітлювати жорстоке поводження талібів із місцевим населенням долини Сват. Вона писала про закриття шкіл для дівчаток, про заборону жінкам носити яскравий одяг. Тепер Малала живе у Великій Британії, де лікувалася після збройного нападу талібів.

В інтерв’ю Радіо Свобода минулого року, коли Малала була однією з претенденток на Нобелівську премію миру, вона розповіла про те, як бореться за право на освіту для всіх без винятку молодих пакистанців.

Салма Какар якось заявила, що мріє нести прапор Афганістану на Олімпійських іграх. Вона не раз стикалася з образами на свою адресу від тих, хто вважає, що їздити на велосипеді для мусульманки непристойно.

Всього в списку тінейджерів журналу Time 25 підлітків, 20 із них – дівчата.

XS
SM
MD
LG